Hopp til hovedinnhold
Sjokoladeplate med nøtter og blomster

Sjokoladeplate med nøtter og blomster

Om du roser sjokolade vil folk rose deg. Dette er desserten alle elsker, men få har smakt.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Konfekt

Ingredienser

4 porsjoner

Kandisert frukt

krystalliserte roseblader

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader. Bak hasselnøttene i 15-20 minutter. Følg med så de ikke brenner seg. Rist litt på brettet innimellom. (Du kan også riste hassenøttene i en tørr stekepanna.)
Smelt kokesjokolade så forsiktig du klarer. Bruk helst vannbad. Rør så lite du klarer, bare dytt sjokoladebitene som ikke er smeltet ned i den smeltede underveis.
Legg bakepapir i en form. Hell i sjokoladen. Hakk nøttene og strø dem over. Strø også over kandisert frukt, roseblader og litt havsalt. La det stivne - gjerne i kjøleskap.
Roseblader: Se link til oppskrift nedenfor. (Roseblader er spiselige og du krystalliserer dem ved å pensle med eggehvite og dyppe i sukker og lar det tørke over natta.)

Kanskje disse også frister?