Slik gjør du det:
Smelt sjokolade, helst i vannbad (ha sjokoladen i en kjele. Sett denne kjelen i en annen kjele med kokvarmt vann og la sjokoladen smelte sakte).
I en bolle, rør sammen smør og sukker til det blir kremete. Knekk i ett og ett av eggene og bland dem inn.
Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha dem i bollen. Ha også i portvinen og rør godt. Ha i kakao og smeltet sjokolade.
Hakk kjeksen og nøtter fint, men ikke til pulver (vær forsiktig om du bruker kjøkkenmaskin!). Ha nøtter, kjeks, tørkede blåbær (eller rosiner) og kandisert ingefær i bollen og rør godt rundt.
La blandingen kjøle seg litt ned i kjøleskap, omtrent en halvtime.
Strø litt melis og kakaopulver på arbeidsbordet. Legg sjokoladedeigen på bordet og begynn å forme den til en tykk pølse (ta gjerne litt melis på hendene). Legg ut et stort ark med plastfolie eller aluminiumsfoli og legg pølsa inni. Form den ferdig til en pølse.
Legg den i kjøleskap til den stivner helt. Servér den på fat og la alle skjær seg egne skiver.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.