Sjokoladeterrine (sjokoladeparfait) - En genial dessert fordi den er lett og lage, alle elsker den og den oppbevares i fryseren!
Foto: TVNorge

Sjokoladeterrine (sjokoladeparfait)

En genial dessert fordi den er lett og lage, alle elsker den og den oppbevares i fryseren!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Sjokolade, smør og honning 

smeltes forsiktig i vannbad.

Idet det hele har smeltet røres det forsiktig sammen og kjøles ned litt. Pisk eggplommene sammen med en visp så det skummer, hell sjokoladeblandingen inn i plommene. Kjøles ned videre på benken mens du pisker sammen eggehviten stiv på middels hastighet med en mixmaster. Hvitene skjæres inn i sjokoladen til en jevn masse. Støpes i en brødform kledd med clingfilm/plastfolie. Settes i frys og mår stå minimum 6 timer.

Taes ut og skjær skiver med en varm kniv og anrett på tallerken. Vent 3 minutter til parfaiten har tint. 

Serveres med bærsalat, kandiserte appelsinskall og/eller en sorbet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Kongekrabbe