Sjokoladevannbakkels

Sjokoladevannbakkels

Server dem som dessert, eller til en god kopp kaffe.

Christopher Sjuve
45 minutter
Kake

Ingredienser

2.5 dl

vann

75 g

smør

2.5 dl

hvetemel

1 ss

kakao

3 stk

egg

Sjokoladekrem

Saus

1.5 dl

kremfløte

Slik gjør du det:

Oppskriften gir 16 kaker.
I ovn ved 210 grader i ca. 25 minutter
Forvarm stekeovnen. Kok opp vann og smør under lokk, ikke lenger enn at smøret smelter. Ta kokekaret av varmen og sikt inn mel og kakao blandet. Rør så massen samler seg. Avkjøl litt. Rør inn ett egg om gangen til en fyldig røre. Konsistensen skal være så den faller tungt fra røreskjeen.
Sett topper med skje på bakepapir på stekebrett. Stek vannbakkels midt i ovnen til de er godt hevet. Det er viktig ikke å åpne ovnsdøren under stekingen, da kan kakene falle sammen. Avkjøl dem på rist.
Varm 1 dl av fløten til sjokoladekremen sammen med sjokoladen, gjerne i mikroovn på middels styrke i 1 minutt. Rør så det blir godt blandet. Visp resten av fløten til krem og vend inn sjokoladefløten så kremen blir marmorert.
Smelt sjokolade og fløte til sausen sammen i mikroovn på middels styrke eller på middels varme på platen, ca. 1 minutt.
Del vannbakkelsene i to og fyll dem med sjokoladekrem. Hell saus over. Sikt eventuelt på litt melis.

Kanskje disse også frister?