Skillingsboller - Denne gjærbaksten kan aldri slå feil.
Foto: Svein Brimi

Skillingsboller

Denne gjærbaksten kan aldri slå feil.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre smøret i hvetemelet.

Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett sukkeret.

Hell væsken i melet og elt til en jevn og fin deig, ca. 5 min. Sett til heving i ca. 45 min.

Kjevle deigen ut til et rektangel.

Smør på mykt smør, strø over sukker og kanel.

Rull sammen i lengderetningen og skjær i ca. 2 cm skiver og legg på en bakepapirkledd ekeplate.

Heves under et håndkle til dobbelt størrelse (ca. 45 min.)

Stekes midt i ovnen ved 220° i 8–10 min.

Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.