Hopp til hovedinnhold
Skinke- ost- og paprikakringle

Skinke- ost- og paprikakringle

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

50 g

gjær

5 dl

melk

3 ss

smør

1 ts

sukker

2 ts

salt

13 dl

hvetemel

Fyll

3 stk

paprika

200 g

skinke

1 neve

ruccola

2.5 dl

ost, revet

Til dryss på toppen

Slik gjør du det:

Valmuefrø, sesamfrø, linfrø ev blandet med litt flaksalt eller revet ost. Rør fersk gjær ut i litt av den lunkene væsken. Tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet. Rør sammen væske, smør eller olje, sukker, salt og hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk til bakebollen og la den heve i 30-40 min til dobbel størrelse. Gjær klar fyllet mens deigen hever. La hermetisk paprika rene godt av seg og del opp i biter. Skyll og rist godt av rucolasalat. Riv ost. Ta deigen ut på et melet bakebord. Vil du lage en liten kringle, del deigen i to og form den ene delen til rundstykker eller brød og den andre til kringle. Ønsker du en stor kringle, elt sammen deigen og kjevle ut til en avlang leiv, ca 1 cm tykk. Legg på fyllet langsetter leiven. Rull sammen legg på et bakepapirkledt stekebrett og form til en kringle. Du kan også forme som 2 brød. Dekk til og la kringlen etterheve i ca 50 min. Pensle med vann eller melk og dryss med frø og ev ost eller flaksalt. Stek i varm stekeovn på nederste rille 180 oC i 35-40 min. Rundstykker stekes midt i stekeovnen 225 oC i 10-12 min. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?