Skinkeinnbakt breiflabb med grønne linser

Skinkeinnbakt breiflabb med grønne linser

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med grønnsakene. Varm stekeovn til 220 °C. Skrell og del grønnsakene i biter/staver og legg i en ildfast form. Plukk den hele hvitløken fra hverandre og legg hvitløkfedd med skall i formen med grønnsakene. Vend inn olivenolje, tilsett salt og pepper og bak grønnsakene i stekeovn i 30-40 min til de er myke. Forsett med linsene før fisken stekes, se egen oppskrift. Legg spekeskinke rundt breiflabb"biffene" og fest med en tannstikker. Smelt smør i en stekepanne og steke fisken 1-2 min på hver side. Legg over i form og etterstek i stekeovn i 4-5 min, senk temperaturen til 200 °C. Pass på at fisken ikke stekes for lenge. Steketid er avhengig av tykkelse på breiflabb"biffene". Server med kokte grønne linser. Kokte grønne linser: Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk hvitløk og surr den myk i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning. Tilsett finhakket gulrot, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper og ev litt smør.

Kanskje disse også frister?