Skinkepaté

Skinkepaté

Skinkepaté blir fint pålegg.

Christopher Sjuve

Ingredienser

8 porsjoner

0.5 stk

løk

0.5 dl

sherry

1.5 ts

salt

0.25 ts

pepper

1 ts

karve

350 g

hvetemel

150 g

smør

1 stk

egg

1 fedd

hvitløk

7 pl

gelatin

3 ss

sherry

Slik gjør du det:

1. Bland kvernet svinekjøtt og lettsaltet sideflesk, løk, sherry og krydder i en foodprosessor. Sett farsen til avkjøling i kjøleskapet. 2. Deigen lager du ved å smuldre mel og smør- og deretter røre inn egg, vann og salt. Deigen settes kjølig ca. ½ time. 3. Kjevle ut deigen til den er ca 3 mm tykk. Smør en 2 liters paté eller brødform. Dekk bunn og kanter med deigen, la deigen stikke opp ca 1 cm over kanten på formen. Resten av deigen skal brukes til lokk og pynt. 4. Fyll formen med halvparten av farsen. Legg i skinketerningene og krydderurtene i hele formens lengde. Legg resten av farsen forsiktig over. Press farsen godt ned i formen med en slikkepott. 5. Legg ned deigkanten som stikker opp over farsen, pensle kantene med vispet egg og legg på deiglokket. Renskjær kantene med kniv. Stikk ut to damphull med en kjernehusutstikker. Pynt lokket med resten av deigen. Fest pynten med vispet egg. Til slutt pensles hele lokket med egg. 6. Stek patéen på 175° C i ca. 1½ time. Avkjøl patéen i formen, gjerne over natten. 7. Når patéen er kald, helles flytende, nesten avkjølt gele i hulrommet som har dannet seg mellom patéen og deigen. Bruk gjerne en liten trakt. 8. Legg gelatinplatene i kald vann i ca. 10 minutter. Kok opp 1/2 dl vann, sherry og buljong. Kryss vannet av gelatinplatene - og rør inn oppbløtt gelatin i den i væsken.

Kanskje disse også frister?