Skinkestek -

Hovedrett

Skinkestek

Dette trenger du til 4 porsjoner

1 kg skinkestek uten bein

2 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 l vann

2 stk gulrot

1 stk løk

Slik gjør du det:

Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 C. (ca. 1 1/2 time). Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. Steken kan serveres varm med ovnsbakt løk, sukkererter, aprikos og en saus tilsmakt med litt aprikosyltetøy, eller kald med en god salat.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 180 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Er barnet ditt klar for bleieslutt?

Noen dras mot potta tidligere enn andre. Sjekk hvor ditt barn er i løypa.

Les mer

Kjenner du hitsa?

Hvem sang hiten? Test kunnskapen her!

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK