Skinkestek -

Hovedrett

Skinkestek

Dette trenger du til 4 porsjoner

1 kg skinkestek uten bein

2 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 l vann

2 stk gulrot

1 stk løk

Slik gjør du det:

Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 C. (ca. 1 1/2 time). Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. Steken kan serveres varm med ovnsbakt løk, sukkererter, aprikos og en saus tilsmakt med litt aprikosyltetøy, eller kald med en god salat.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 180 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Voksne med ADHD har fire kjennetegn

ADHD er ikke noe man nødvendigvis vokser av seg.

Les mer

Svarene på alt du lurte på om fårikål

Unngå tabbene. Gjør alt riktig. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Denne vinterdressen får toppkarakter

Vi har testet ni vinterdresser.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK