Skinkestek -

Hovedrett

Skinkestek

Dette trenger du til 4 porsjoner

1 kg skinkestek uten bein

2 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 l vann

2 stk gulrot

1 stk løk

Slik gjør du det:

Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 C. (ca. 1 1/2 time). Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. Steken kan serveres varm med ovnsbakt løk, sukkererter, aprikos og en saus tilsmakt med litt aprikosyltetøy, eller kald med en god salat.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Tid: 180 min

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

Les mer

Vinnerne kommer nok til å overraske deg!

Vi har testet 11 typer lettost og gulost.

Les mer

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK