Skinnstekt torsk med grønne linser og soya- og ingefærsmør
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torskefilet med skinnKokte grønne linser
2.5 dl
grønne linser, puy linser1 ss
smør2 stk
sjalottløk1 fedd
hvitløk4 dl
vann2 stk
hønsebuljongterning3 stk
tomat2 ss
smør (kan sløyfes)Soya- og ingefærsmør
100 g
smør1 fedd
hvitløk1 stk
sjalottløk0.5 dl
soyasausSlik gjør du det:
Begynn med linsene.Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr myk i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper, finhakket tomatkjøtt (uten innmat) og ev 1-2 ss smør. Soya- og ingefærsmør Brun smør i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent. Finhakk hvitløk, sjalottløk og frisk ingefær, og la surre med mot slutten. Bland inn soyasaus og finhakket frisk persille. Smøret bør ikke koke. Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne tilsett smør og stek fisken med skinnsiden ned i 4- 5 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett på skinnsiden opp og stek ved 180 ºC 3-4 min, til fisken "blader" seg.