Skinnstekt torsk med grønne linser og soya- og ingefærsmør

Skinnstekt torsk med grønne linser og soya- og ingefærsmør

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med linsene.Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr myk i smør sammen med linsene. Hell på vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper, finhakket tomatkjøtt (uten innmat) og ev 1-2 ss smør. Soya- og ingefærsmør Brun smør i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent. Finhakk hvitløk, sjalottløk og frisk ingefær, og la surre med mot slutten. Bland inn soyasaus og finhakket frisk persille. Smøret bør ikke koke. Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv. Del fisken i fire store stykker og krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne tilsett smør og stek fisken med skinnsiden ned i 4- 5 min. Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek. Eller legg på stekebrett på skinnsiden opp og stek ved 180 ºC 3-4 min, til fisken "blader" seg.

Kanskje disse også frister?