Slik gjør du det:
Smelt smøret, ha i melken og varm væsken til 37º. Rør gjæren ut i den lunkne væsken.
Bland sammen hvetemel, sukker, kardemomme, luftigere bakst og ferskere bakst og ha det i væsken.
Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 min.
Lag eggekrem. Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell det i den varme fløtemelkeblandingen og rør godt til alt er klumpfritt. Sett kremen til avkjøling.
Ha deigen på bordet. Del deigen i 24 like store deler, og trill til boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned langs midten. Sett dem til heving i 20–30 min.
Lag en liten grop og legg i 1–2 ss med eggekrem på hver bolle og pensle med egg rundt kanten av bollene.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225° i ca. 10 min. Avkjøles på rist.
Smør de avkjølte skolebrødene med litt melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.