Skolebrødkake

Skolebrødkake

Sett sammen mange skoleboller til en stor, populær skolebrødkake! Oppskriften gir 18 skoleboller eller 1 stor skolebrødkake og 9 skoleboller.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

4 dl

melk

50 g

gjær

1 dl

sukker

100 g

smør

Eggekrem

4 dl

melk

0.5 dl

sukker

Pynt

5 dl

melis

3 ss

vann

2 dl

kokos

Slik gjør du det:

Varm melken til fingervarm, rør ut gjæren i melken og ha alt i en bakebolle. Ha sukker og det meste av melet i bakebollen og elt deigen godt. Tilsett eventuelt mer mel, til du har en fast, fin deig. Ha ismøret i små biter og la maskinen gå il alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på et lunt sted.
Eggekrem:Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.
Ha deigen på et bakebord og del deigen i to. Kjevle ut til en rektangulær leiv, smør på et godt lag med eggekrem og rull deigen sammen til en pølse. Del pølsen i 9-12 biter og legg bitene over i en smurt form. Sett til etterheving i ca. 30 minutter. Resten av deigen kan du for eksempel lage vanlige skolebrød av.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Pynt skolebrødkaken med melisglasur og dryss med kokos.