Skolebrødkake - Sett sammen mange skoleboller til en stor, populær skolebrødkake! Oppskriften gir 18 skoleboller eller 1 stor skolebrødkake og 9 skoleboller.
Foto: Svein Brimi

Skolebrødkake

Sett sammen mange skoleboller til en stor, populær skolebrødkake! Oppskriften gir 18 skoleboller eller 1 stor skolebrødkake og 9 skoleboller.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Varm melken til fingervarm, rør ut gjæren i melken og ha alt i en bakebolle. Ha sukker og det meste av melet i bakebollen og elt deigen godt. Tilsett eventuelt mer mel, til du har en fast, fin deig. Ha i smøret i små biter og la maskinen gå il alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på et lunt sted.

Eggekrem:Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

Ha deigen på et bakebord og del deigen i to. Kjevle ut til en rektangulær leiv, smør på et godt lag med eggekrem og rull deigen sammen til en pølse. Del pølsen i 9-12 biter og legg bitene over i en smurt form. Sett til etterheving i ca. 30 minutter. Resten av deigen kan du for eksempel lage vanlige skolebrød av.

Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Pynt skolebrødkaken med melisglasur og dryss med kokos.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.