Skrei med lever og rogn -

Skrei med lever og rogn

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

1,5 kg skrei/torsk i skiver

1 l vann

0,5 dl salt

5 stk pepperkorn

1 ts eddik

Rogn:

0,5 kg rogn av torsk/skrei

0,5 l vann

0,5 ss salt

Lever:

300 g lever av torsk/skrei

2 dl vann

1 ts salt

1 ts eddik

5 stk pepperkorn

Annonse

Slik gjør du det:

La fisken ligge i kaldt rennende vann i 1/2- 1 time før den trekkes. Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele. Mål opp rikelig med vann og kok opp. Ha i salt, hel pepper og eddik og kok opp på nytt. Trekk kjelen vekk fra platen og legg i skrei skivene (de tykkeste skivene først). Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen tilside og la torsken trekke i 5-6 min. Legg over på varmt serveringsfat. Server med nykokte poteter, gulrøtter, rogn i skiver og lever. Rogn: Fersk rogn skylles og pakkes i matpapir, hinnen rundt rognen må være hel. Legg i kokende lettsaltet vann. La rognen trekke i 20-40 min , tiden er avhengig av størrelsen på rognen. Lever: Før lever kan kokes må den renses for hinner og årer. Best er det å bruke fingrene til å plukke/rense leveren. Kok opp vann med salt, eddik og pepper. Legg i lever og la den trekke i ca 20 min. Tips: 1 laurbærblad og 1-2 ss finhakket løk kan også tilsettes i levergryten.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold