Småbrød med spinat og skinkefyll

Småbrød med spinat og skinkefyll

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(1 porsjon = 18-20 stk) Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og egg. Rør inn hvetemel til en passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, ca 30 min. Lag fyllet mens deigen heves. Skjær skinke i strimler. Bland resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en grov masse.(Spinat tines og mesteparten av vannet klemmes ut.) Kjevle deigen til en firkant ca 5 mm tykk. Fordel fyllet utover deigen og strø over strimlet skinke. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær i tykke skiver, ca 3 cm og legg på bakepapirkledt eller smurt stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 30 min. Pensle med sammenpisket egg og stek i forvarmet ovn 225 ºC på nederste rille i 15-20 min.