Småkakehorn med mandler

Småkakehorn med mandler

Dette er nydelig småkaker med søt fasong! Mandler i deigen gir god smak. Glasur og kakestrøssel gjør kakene ekstra dekorative.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

100 g

mandler

250 g

hvetemel

100 g

sukker

200 g

smør

2 ss

melk

Glasur

2 dl

melis

1 ss

vann

40 g

kakestrøssel

Slik gjør du det:

Skåld og mal mandlene.
Bland mandlene med mel, bakepulver og sukker. Smelt smøret og ha i sammen med eggeplomme som er pisket sammen med melken. Kna raskt sammen til en deig.
Trill deigen ut til en pølse. Del pølsen opp i jevnstore biter. Form til små horn som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kakene helt.
Lag tynn melisglasur og glaser kakene. Dryss over litt kakestøssel til pynt.
La kakene stå kaldt til melisglasuren har stivnet.