Smakfulle fastelavnsboller - Jeg har tidligere lagd fastelavnsboller, og jeg var usikker på om jeg igjen skulle lage «vanlige» boller med krem eller om jeg skulle finne på noe nytt. Morsomt som jeg synes det er å lage noe nytt, falt valget på det siste alternativet.
Foto: Tove Holter / idefull.no

Smakfulle fastelavnsboller

Jeg har tidligere lagd fastelavnsboller, og jeg var usikker på om jeg igjen skulle lage «vanlige» boller med krem eller om jeg skulle finne på noe nytt. Morsomt som jeg synes det er å lage noe nytt, falt valget på det siste alternativet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Dette ble 12 smakfulle fastelavnsboller.

Før du spør; ja, deigen er bløt.

Bland mel, brunt sukker og vaniljesukker. Hell deretter i melk og egg, og bland godt. Mens kjøkkenmaskinen går, has smuldret fersk gjær oppi. Deretter has smøret (terningene) oppi, has oppi litt og litt, og til slutt den finhakkede ingefæren og sirupen.

Deigen stod til heving på en lun plass i 1 time. Etter utelting og bolleforming, ble bollene satt til etterheving i 30 minutter.

Pensle bollene og stek på 220 grader i 14 minutter.

Bollene ble servert med stivpisket kremfløte og blåbærkompott.

Blåbærkompott

Jeg tina blåbæra i en kjele sammen med sukkeret. Når alt var tina, skrudde jeg opp varmen og tilsatte maizena utrørt i vann. Dette småkokte i ca. 5 minutter slik at den tykner. Følg med, slik at det ikke blir for tykt. Settes til avkjøling.

Juster mengde blåbærkompott og krem etter behov.

Oppskrift:

Idéfull.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.