Smashing Pavlova

Smashing Pavlova

Når tanker og ideer i hodet blir virkelighet så får man denne kaken;) Sjokolade pavlova med Smash, sjokolade og salt karamell. Det holder ikke med bare ett stykke;)

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

6 stk

eggehvite

350 g

sukker

2 ts

Vaniljeekstrakt

50 g

Smeltet sjokolade

1 ss

kakao

Fyll

4 dl

fløte

1 ss

melis

1 pk

Vaniljekrem, ca 500 gr

2 pk

smash

1 porsjon

Smeltet sjokolade

Salt karamell

50 g

sukker

75 g

fløte

0.5 stk

vaniljestang

1 klype

maldonsalt

Slik gjør du det:

Vi kan begynne med karamellsausen. Den kan gjerne lages noen dager før. Og denne er absolutt verdt å ha stående i kjøleskapet. Den er perfekt til å ha på is, kaker etc
Ha sukkeret i en kjele og ha den på middels varme. Varm opp forsiktig fordi den svir seg fort. Da får du en dårlig smak på karamellen!
Når den smelter så bare rister/vender du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.
I kjele nr 2 har du fløte, salt og vaniljestangen. Varmes opp til kokepunktet. Ta ut vaniljestangen.
Fløten har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.Vær forsiktig! Det kan boble litt pga høy varme!
Rør godt med tresleiv på svak varme til alt av karamell er oppløst.
La den avkjøle i ca 10-15 min.
Så rør inn smør.
Avkjøl 
Så er det pavlovaen.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt sjokoladen over vannbad ogha kakao i sjokoladen og rør godt. La denne avkjøle seg til romtemperatur.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. (Når du skal piske eggehvitene er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive).
Fortsett å pisk på medium hastighet og ha i litt og litt sukker.
Når alt sukker er tilsatt så øker du hastigheten og pisker på høy hastighet i ca 30 sekunder.
Da skal du få en fin blank marengs.
Ha i 2 ts vaniljeekstrakt ogden avkjølte sjokoladeblandingen. Rør dette sammen med en slikkepott.
Trenger ik å røre den helt i. Det blir fint med litt marmorering!
Ta en stekeplate med ett bakepapir.
Ha marengsen oppå platen og smør den lett ut med en slikkepott. Her bestemmer du selv om du vil smøre den ut som en firkant, sirkel etc. Og hvor høy du vil ha den. Litt rustic gjør ingenting her.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140 grader. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem i midten. Skru av ovnen, Sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Fyll til kaken brukte jeg 4 dl pisket kremfløte som jeg pisker stiv. Vendte inn ca 500 gr vaniljekrem i kremfløten. Ja her har jeg juksa litt med ferdig laget vaniljekrem;)
Knus en pose med Smash og vend den inn I kremen.
Ha kremmen oppå pavlovaen. Stryk den over pavlovaen med en palett eller slikkepott.
Knus en pose til med Smash og strø denne på toppen av pavlovaen.
Sprøyt så sjokolade og salt karamellsaus på toppen.
Da er den klar til å serveres. Denne passer perfekt til alle anledninger.
Ett lite tips vist du vil lage pavlovaen helt ferdig før noen timer før servering. Pensle pavlovaen med smeltet sjokolade! Da vil ikke fuktigheten fra kremen trekke inn i pavlovaen og gjøre den myk.