Smuldrekake med eple - Du finner neppe en enklere eplekake.
Foto: Clotilde Dusoulier

Smuldrekake med eple

Du finner neppe en enklere eplekake.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

100 g mel (spelt kan brukes)

100 g korn (havre, spelt, hvete, quinoa, bygg eller en blanding)

100 g brunt sukker

0,5 ts salt

0,5 ts kanel

0,5 ts mangopulver (kan sløyfes)

0,8 dl olje

1,5 kg eple

Annonse

Slik gjør du det:

Lag smuldredeigen inntil en dag i forveien: I en medium bolle, bland sammen mel, korn, sukker, salt, kanel, mangopulver og olje.

 

Bland godt og sørg for at alt det tørre blir fuktig av oljen. Lager du den på forhånd må du legge deigen i en lufttett boks og sette den i kjøleskapet.

Når du skal servere, forvarm ovnen til 180 grader. Skrell eplene i striper (du skreller altså ikke hele eplet, men i striper, slik at halvparten av skallet forblir på eplet). Fjern kjernen og del i fire, så i små biter.

Spre eplebitene i bunnen av en ildfast form (min er 25cmx25cm). Fordel smuldredeigen jevnt på toppen.

Bak i ovnen i 40 minutter til eplene er myke og toppen er gyllenbrun. Sjekk innimellom om toppen er for mørk. Legg i så fall litt bakepapir løst over toppen.

Serveres mens den er lun og varm. Du kan bake den noen timer i forveien og varme opp rett før servering. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Enkel rabarbrapai