Smuldrepai med sesongens frukt og bær -

Smuldrepai med sesongens frukt og bær

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Topping

100 g hvetemel

100 g havregryn

100 g smør

3 ss sukker

0,5 krm salt

Frukt

450 g frukteller bær

3 ss sukker, gjerne brunt

Annonse

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene til toppingen i en foodprocessor og kjør til det blir finfordelt (som fine brødsmuler). Legg frukt eller bær i en smurt ildfast form eller porsjonsformer og dryss over sukker. Fordel smuldredeigen over og vend litt på formen. Stek på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 min. til overflaten er gyllen og sprø. Senk temperaturen og sett på nederste rille hvis overflaten blir mørk. Server med krem, stivpisket rømme, iskrem, vaniljekrem eller mascarponekrem. Tips: Alle typer frukt og bær kan brukes. Frukt som epler og pærer skjæres i små terninger. Smak til med litt revet sitronskall, sitronsaft og eventuelt rosiner. Sukker kan erstattes med honning. Frukt kan gis et kort oppkok i litt vann og sukker før de legges i formen (ca. 450 g epler, 2 ss vann og 2-3 ss sukker). Mascarponekrem Mascarpone er en italiensk kremost. Rør myk mascarponeost med vaniljesukker, litt sitronskall og sitronsaft til den blir glatt. Smak eventuelt til med litt sukker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Italiensk tiramisu