Smultringer - Denne oppskriften på smultringer gir omtrent 50 smultringer. Det skulle holde til en lang og god julefeiring.
Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Smultringer

Denne oppskriften på smultringer gir omtrent 50 smultringer. Det skulle holde til en lang og god julefeiring.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

ca 50 stk Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk fløten. Bland stivpisket fløte og rømme i eggedosisen. Rør i det tørre, rør lett. Bruker du kjøkkenmaskin, skal du røre melet så vidt inn. Hvis du rører deigen for mye blir den seig og vanskelig å kjevle ut. Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over. Smelt ca 1, 5 kg smult i en jerngryte. Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann (brannfarlig). Når det putrer rundt en tresleiv, er smulten passe varm. Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og kjevle hver bit ut til en leiv på ca. 1 cm tykkelse. Stikk ut smultringer med en smultringutstikker. Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen. Smultringene synker først før de kommer opp igjen. Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv. Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir. Avkjøl og legg i poser eller tette bokser i fryseboksen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Fattigmann