Smultringer - Kan det friste med smultringer rullet i kanel og sukker? Mmm!
Foto: Manuela Kjeilen

Smultringer

Kan det friste med smultringer rullet i kanel og sukker? Mmm!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk, lunkent vann og 1 spiseskje av sukkeret. Sett det til side i 10 minutter – gjæren vil da boble opp som tegn på at den er aktiv.

Ha resten av sukkeret, hvetemel, smør, egg og vaniljefrø i en mikserbolle. Tilsett gjærblandingen og elt det godt sammen til det slipper kanten av bollen.

Dekk bollen med et klede og sett deigen til heving i 30–40 minutter, eller til den har tredobbel størrelse.

Ha deigen på arbeidsbordet og kjevle den ut til en firkant – min er ca. 1 cm tykk.

Bruk en utstikker og stikk ut passende store sirkler. Bruk en litt mindre utstikker og stikk ut hull i midten. Dekk med klede og la dem etterheve i 20 minutter.

Varm opp solsikkeoljen til stekingen. Skru ned komfyren når oljen er varm, og stek smultringene én etter én i 30 sekunder på hver side.

Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir i 30 sekunder.

Vend dem i sukker- og kanel-blandingen.

Så er det bare å nyte... De er aller best når de er nystekte og sammen med et deilig glass melk.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.