Snegler i pasta - Ravioles d`escargots au jus d`ail heter denne på fransk. Og ja: Kan du tenke deg noe mer fransk?
Foto: Hege Johansen

Snegler i pasta

Ravioles d`escargots au jus d`ail heter denne på fransk. Og ja: Kan du tenke deg noe mer fransk?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fyllet

Bland smør, hvitløk og persille med stavmikser, smak til med salt, pepper og en liten sprut av sitron. Del sneglene i to.

Hvitløkssky

Hakk løk og hvitløk fint. 

Surr løk myk i smør, ha i hvitløk de siste par minuttene.  Hell over kyllingkraften og kok inn til litt under det halve. Ha i creme fraiche mens det koker.  Ved servering skummes sausen opp med stavmikser.  Smak til.

Hjemmelaget pasta

Dersom du lager pastaen selv, begynner du med denne. Pastadeigen kan lages både i en kjøkkenmaskin og for hånd. Når jeg først laget pastaen selv foretrekker jeg å lage deigen for hånd, det er godt å kna litt.

Ha melet og saltet på kjøkkenbenken og lag en grop i midten. Ha eggene i gropen og bruk en gaffel til å gradvis piske eggene inn i melet. Etter hvert vil deigen binde seg. Hvis du syntes deigen virker for løs har du i litt mer mel, er den for fast har du litt vann i deigen. Elt den i ca 10 minutter. Den kjennes ganske hard ut når den er klar.  La hvile i kjøleskap 20 minutters tid. 

Har du pastamaskin skjærer du deigen opp i passende biter og kjør de gjennom maskinen. Først på det tykkeste innstillingen og så tynnere og tynnere. Pass hele tiden på at du har nok mel på både benken og hendene, slik at deigen ikke klistrer seg sammen. Det kan være en fordel å være to stykker på kjøkkenet, slik at en kan sveive og en kan la imot deigen i det den kommer ut av maskinen.

Har du ikke pastamaskin kjevler du deigen så tynn du klarer. Bruker du kjøpte lasagneplater må du forkoke disse.

Del deigen i passe firkanter. Legg 1 ts persillesmør på halvparten av pastafirkantene, topp med ½ snegle. Pensle kantene med sammenvispet egg, legg en pastafirkant over, trykk kantene godt sammen med gaffel eller lignende. Kjør gjerne en skjæretrinse over for å presse sammen, men ikke så hardt at du skjærer over.

Kok raviolien i 5-6-7-8- minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk deig du har.

Legg opp raviolien, øs et par skjeer oppskummet saus og pynt med gressløk, kjørvel og små biter av flådd cherrytomat.  Et glass kald hvitvin er standard tilbehør.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Hjemmelaget pasta
fav Tid: 10 min
Fersk pasta