Snickers-ostekake - Hvem liker ikke salte peanøtter, sjokolade og salt karamell i én og samme kake?!
Foto: Leif Inge Bårdsen

Snickers-ostekake

Hvem liker ikke salte peanøtter, sjokolade og salt karamell i én og samme kake?!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Bunn

10 stk ritzkjeks

4 stk kornmokjeks

30 g sukker

2 ss smør

100 g smeltet sjokolade

50 g hakket salte peanøtter

Ostekakemasse

350 g philadelphia

125 g sukker

1,5 ss sitronsaft

1 stk vaniljestang, bare frøene

2 stk egg

2 ss rømme

120 g smeltet sjokolade

Sjokoladeganache

1 dl fløte

200 g mørk sjokolade

Salt karamellsaus

150 g fløte

100 g sukker

0,5 stk vaniljestang, bare frøene

50 g meierismør

2 klype maldonsalt

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å sette stekeovnen på 180 grader.

Finhakk kjeksen. Ha i sukkeret og smeltet smør.

Bland godt sammen.

Fordel massen i en kakeform på ca. 20 centimeter.

Stekes på 180 i 10 min.

Avkjøles.

Rør sammen den smeltet sjokoladen og peanøttene og ha den over kjeksbunnen.

Ostemassen

Pisk alt sammen i en bolle og tilsett ett egg om gangen.

Piskes til det er godt blandet.

Ta halve ostemassen i en skål og rør i den avkjølte, smeltede sjokoladen.

Da skal ostemassen fordeles i kakeformen.

Hell over halve av den vanlige ostemassen i kakeformen.

Hell så halvparten av ostemassen med sjokolade oppå.

Gjenta prosessen en gang til.

Stekes på 120 grader i ca. 60 min.

Den skal være fast, men fortsatt litt løsere i midten når du rister litt på formen.

La kaken avkjøle seg, gjerne over natten.

Salt karamellsaus

Ha sukkeret i en kjele på middels varme og varm opp forsiktig da den svir seg fort. Svir den seg vil du karamellen smake dårlig.

Når karamellen smelter rister du litt på kjelen. Ikke rør med noe nedi sukkeret.

I kjele nr. 2 har du fløte og vaniljestangen som varmes opp til kokepunktet.

Ta ut vaniljestangen.

Melken har du oppi kjelen med sukkeret når sukkeret er ferdig smeltet.

Vær forsiktig, det kan boble litt på grunn av høy varme.

Rør godt med tresleiv.

La den avkjøles i ca. 10-15 min.

Rør så inn smør og salt.

Sjokoladeganache

Varm opp fløten til kokepunktet. Hell så fløten over sjokoladen og la den stå i ett par minutter.

Rør så godt til det blir en fin og blank saus.

Nå er det siste finish før kaken skal serveres.

Ta kakeringen av ostekaken. Finn frem en ildfast form eller noe annet du kan ha en kopp stående oppi som kaken kan stå oppå slik at sjokoladen renner oppi formen og ikke over hele bordet.

Hell sjokoladen over kaken. Jeg anbefaler å ha kaldest mulig kake, og ha den gjerne i fryseren i ca. 20-30 min. Da vil sjokoladeganachen legge seg finere over kaken.

Bruk en kniv eller palett til å dekke til hele kaken mens sjokoladen får stå å stivne litt.

Hakk opp ca. 50 gram peanøtter, disse skal brukes til å dekke til kanten på kaken.

Sett så kaken på et fint fat.

Pisk opp litt fløte. Ha fløten i en sprøytepose med en stjernetipp.

Sprøyt topper rundt kaken.

Del opp 1 pakke snickers som du setter oppå kremtoppene.

Toppes med salt karamellsaus.

Nyt!

Oppskrift:

Matmonster

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.