Snickerskake i langpanne med karamell og havsalt - Snickerskake med hjemmelaget karamellsaus... mmm
Foto: Manuela Kjeilen

Snickerskake i langpanne med karamell og havsalt

Snickerskake med hjemmelaget karamellsaus... mmm

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Havregrynbunn

100 g mandler

300 g smeltet smør

360 g havregryn

7,5 g bakepulver

255 g sukker

1 stk stort egg

1 ts vaniljesukker

Salt karamellsaus

280 g sukker

85 g vann

170 g kremfløte

1 ts vanilje

1 klype salt

Fyll

2 porsjon salt karamellsaus

275 g salte peanøtter

Topping

250 g mørk sjokolade

1 dæsj havsalt

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte bunn

Forvarm oven til 200°C

Ta fram en stor langpanne ca. 30 x 40 cm dekk det med bakepapir i bunnen.

I en stor bolle, ha i  smeltet smør, og havregryn (gluten free) bland det godt sammen.

La det hvile i 5 minutter.

Tilsett så sukker og bakepulver og bland det godt sammen.

Tilsett egg og vanilje og bland det godt sammen med en slikkepott.

Fordel røren I en langpanne.

Stek det i cirka 12 minuter

Avkjøl bunnen I circa 10 minutter

Fremgangsmåte karamellsaus

Mål opp kremfløten og sett den til side.

Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.

Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden inntil du ser at sukkeret er helt oppløst.

Når sukkeret er helt oppløst slutt å røre;

Men fortsett å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.

Jo mørkere i farge jo bitrere karamell, smak og behag, prøv deg frem.

Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger.

Rør godt mellom hver gang.

Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Når du har en jevn og fin saus tilsettes salt, jeg foretrekker maldonsalt,

Og vanilje jeg bruker heter vanilla bean paste, fins å kjøpe hos cacas.no

Rør godt og avkjøl helt.

Hell karamellen over i et norgesglass eller beholder som er lufttett.

Oppbevar i kjøleskapet i opp til tre måneder eller bruk med en gang.

Hvis du har oppbevart karamell saus i kjøleskapet så kan du ta den ut en times tid før den skal bruke, da vil den myke seg opp.

Snickersbar

Når karamellsausen er klar, tilsetter du salte peanøtter med en gang.

Fordel røren raskt over havregrynbunnen med hjelp av en slikkepott.

Legg hakket sjokolade over karamellen, og la det hvile til du ser at sjokoladen er smeltet.

Dryss over med havsalt og sett bakeformen i kjøleskapet over natten så du får den gode smaken.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.