Snickerskake - Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Kake

foto: Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Dette trenger du

Bunnen

6 stk eggehvite

5 dl sukker

1 pk ritzkjeks

250 g peanøtter(vanlige, salte peanøtter)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur

6 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Slik gjør du det:

(I denne oppskriften skal det brukes seks egg til sammen. De skal altså skilles i 6 plommer og 6 hvitter)

Bunnen

I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).

Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.

Hell røra i en langpanna (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.

Kjøl ned.

Sjokoladeglassur

I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til  det blir jevnt. Kjøl ned.

Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 45 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

Les mer

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK