Snickerskake - Denne kaken har blitt tatt svært godt imot av de som har smakt på den.
Foto: Foto: Tove Holter/Idefull.no

Snickerskake

Denne kaken har blitt tatt svært godt imot av de som har smakt på den.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Kakebunn:

3 stk egg

100 g sukker

80 g mel

20 g kakao

0,5 ts bakepulver

Karamellen:

100 g brunt sukker

3 dl fløte

40 g smør

100 g hvit sjokolade

Sjokoladekremen:

50 g sjokolade (55 %)

50 g stivpisket kremfløte

1 stk eggeplomme

Sjokolademousse:

50 g kokesjokolade (55 %)

1 stk eggeplomme

1 stk stivpisket eggehvite

0,5 dl kremfløte, stivpisket

Krem med gelatin (du kan bruke krem uten gelatin)

2 dl kremfløte

1 stk gelatinplate (som allerede ligger i vann)

2 ss kokevarmt vann

Annonse

Slik gjør du det:

Kakebunnen: Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk deretter inn mel, kakao og bakepulver. Fordel røren utover et bakepapirkledd stekebrett. Det kan være lurt å pensle bakepapiret med et tynt lag med smeltet smør.

Stekes på 200 grader i 7 – 8 minutter.

Formen jeg brukte er en Lékué som har 9 x 23 cm som innvendige mål. Jeg skjærte derfor ut 3 stk. bunner i disse målene for bruk i kaken.

Karamellen: Ha sukker, fløte og smør i en stekepanne og la dette småkoke i ca. 10 – 15 minutter. Ta stekepannen av platen og rør den hvite sjokoladen i den varme karamellen til den smelter inn.

Legg første kakebunn i formen.

Sjokoladekremen: Stivpisk kremfløten. Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn eggeplommen i den smeltede sjokoladen, og bland dette godt igjen med kremen.

Smøres utover kakebunnen som ligger i formen.

Dekk deretter sjokoladekremen med hakkede peanøtter og hell så karamellsaus over disse igjen. Dekk peanøttene med karamellsausen. Legg kakebunn nr. to over og sett dette kaldt.

Sjokolademoussen: Stivpisk eggehviten og sett kaldt.

Stivpisk kremfløten og sett kaldt.

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Pisk inn 1 eggeplomme i den smeltede sjokoladen.

Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i kremen. Rør deretter inn eggehviten forsiktig inn i sjokoladekremblandingen.

Hell moussen over kakebunnen. Legg kakebunn nr. 3 over og smør et tynt lag med karamellsaus over. Sett kaldt.

Kremen: Pisk kremfløten halveis stiv. Klem så av vannet av gelatinen og legg den i en kopp. Kok opp vann. Rør ut gelatinen i 1 – 2 ss kokvarmt vann.

Sett på miksmasteren igjen og pisk kremfløten mens du heller i gelatinvannet forsiktig i.

Smøres/sprøytes på toppen av kaken.

Bruk resten av peanøttene og karamellsausen for å pynte toppen av kaken.

Oppskrift:

Idefull.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Iskake med multer