Slik gjør du det:
Kakebunnen: Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk deretter inn mel, kakao og bakepulver. Fordel røren utover et bakepapirkledd stekebrett. Det kan være lurt å pensle bakepapiret med et tynt lag med smeltet smør.
Stekes på 200 grader i 7 – 8 minutter.
Formen jeg brukte er en Lékué som har 9 x 23 cm som innvendige mål. Jeg skjærte derfor ut 3 stk. bunner i disse målene for bruk i kaken.
Karamellen: Ha sukker, fløte og smør i en stekepanne og la dette småkoke i ca. 10 – 15 minutter. Ta stekepannen av platen og rør den hvite sjokoladen i den varme karamellen til den smelter inn.
Legg første kakebunn i formen.
Sjokoladekremen: Stivpisk kremfløten. Smelt sjokoladen over vannbad. Rør inn eggeplommen i den smeltede sjokoladen, og bland dette godt igjen med kremen.
Smøres utover kakebunnen som ligger i formen.
Dekk deretter sjokoladekremen med hakkede peanøtter og hell så karamellsaus over disse igjen. Dekk peanøttene med karamellsausen. Legg kakebunn nr. to over og sett dette kaldt.
Sjokolademoussen: Stivpisk eggehviten og sett kaldt.
Stivpisk kremfløten og sett kaldt.
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Pisk inn 1 eggeplomme i den smeltede sjokoladen.
Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i kremen. Rør deretter inn eggehviten forsiktig inn i sjokoladekremblandingen.
Hell moussen over kakebunnen. Legg kakebunn nr. 3 over og smør et tynt lag med karamellsaus over. Sett kaldt.
Kremen: Pisk kremfløten halveis stiv. Klem så av vannet av gelatinen og legg den i en kopp. Kok opp vann. Rør ut gelatinen i 1 – 2 ss kokvarmt vann.
Sett på miksmasteren igjen og pisk kremfløten mens du heller i gelatinvannet forsiktig i.
Smøres/sprøytes på toppen av kaken.
Bruk resten av peanøttene og karamellsausen for å pynte toppen av kaken.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.