Snickerskake

Snickerskake

En drøm for alle sjokolade-elskere...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

6 stk

Eggehviter

450 g

sukker

200 g

Ritz-kjeks

Sjokoladekrem

100 g

smør

100 g

melis

Pynt

1 dæsj

Sjokoladesaus fra flaske

1 dæsj

peanøtter

Slik gjør du det:

Skill eggene. Pisk eggevitene stive og tilsett sukkeret med vaniljesukkeret litt etter litt.
Kjør Ritz-kjeksen og peanøtter i en blender til ganske fint.
Bland inn bakepulveret i kjekssmulene og tilsett i den stivpiskede eggehviten sammen med peanøttene. Vend forsiktig sammen, til alt er blandet.
Kle en langpanne med bakepapir og bre kakerøren utover. Stekes midt i ovnen på 200° i 15–20 min.
Avkjøl kaken på rist i formen.
Smelt kokesjokoladen på lav varme sammen med smør i terninger.
Blandingen må ikke bli for varm, for da kan sjokoladen korne seg.
Pisk sammen eggeplommer og melis i en annen bolle, og tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i en tynn stråle mens du rører hele tiden.
Fordel sjokoladekremen over kakebunnen mens den enda er lunken og sett til avkjøling.
Sprinkle over sjokoladesaus og pynt med peanøtter.
Skjær kaken i passe ruter ved servering.