Slik gjør du det:
Fremgangsmåte kjeks
Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Pisk inn sukkeret litt og litt, en spiseskje om gangen, til det blir en stiv marengsmasse.
Bland sammen mandelmel, salte peanøtter og vaniljesauspulver i en annen bolle, og vend inn marengsmassen.
Dekk en bakeplate med bakepapir. Fyll en sprøytepose med marengsblanding, klipp av tuppen på posen og lag en sirkel med marengs på to bakeplater.
Stek midt i ovnen ved 160°C i 15-20 min.
Avkjøl kjeksene helt før du fyller dem med 1 ts salt karamellsaus og litt salte peanøtter på toppen. Dryss litt smeltet sjokolade på toppen for ekstra god smak.
Fremgangsmåte salt karamellsaus
Mål opp kremfløten og sett den til side. Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.
Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden til du ser at sukkeret er helt oppløst.
Når sukkeret er helt oppløst slutter du å røre, men fortsetter å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.
Jo mørkere i farge, jo bitrere karamell. Smak og behag, prøv deg frem.
Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger. Rør godt mellom hver gang.
Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.
Når du har en jevn og fin saus tilsettes salt, jeg foretrekker maldonsalt. Rør godt og avkjøl helt.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.