Snickerskjeks - Har du testet snickers i kjeksversjon før?!
Foto: Manuela Kjeilen

Snickerskjeks

Har du testet snickers i kjeksversjon før?!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Snickerskjeks

250 g eggehviter

450 g sukker

100 g malte mandler eller mandelmel

125 g malte, salte peanøtter

75 g vaniljesauspulver

Salt karamellsaus

280 g sukker

85 g vann

170 g kremfløte

1 ts vanilla bean paste

1 klype salt

Pynt

100 g smeltet sjokolade

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte kjeks

Pisk eggehvitene til det begynner å skumme. Pisk inn sukkeret litt og litt, en spiseskje om gangen, til det blir en stiv marengsmasse.

Bland sammen mandelmel, salte peanøtter og vaniljesauspulver i en annen bolle, og vend inn marengsmassen.

Dekk en bakeplate med bakepapir. Fyll en sprøytepose med marengsblanding, klipp av tuppen på posen og lag en sirkel med marengs på to bakeplater.

Stek midt i ovnen ved 160°C i 15-20 min.

Avkjøl kjeksene helt før du fyller dem med 1 ts salt karamellsaus og litt salte peanøtter på toppen. Dryss litt smeltet sjokolade på toppen for ekstra god smak.

Fremgangsmåte salt karamellsaus

Mål opp kremfløten og sett den til side. Ha sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele og bland det sammen.

Sett kjelen på middels varme og rør hele tiden til du ser at sukkeret er helt oppløst.

Når sukkeret er helt oppløst slutter du å røre, men fortsetter å koke sukkerblandingen til den har fått en nokså mørk karamellfarge.

Jo mørkere i farge, jo bitrere karamell. Smak og behag, prøv deg frem.

Ta kjelen av varmen og tilsett kremfløten i tre omganger. Rør godt mellom hver gang.

Blandingen kommer til å boble nokså mye, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Når du har en jevn og fin saus tilsettes salt, jeg foretrekker maldonsalt. Rør godt og avkjøl helt.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.