Sodd fra Nord-Trøndelag

Sodd fra Nord-Trøndelag

Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1.5 l

vann

1 ss

salt

5 stk

gulrot

Soddboller:

1 ts

salt

0.25 ts

potetmel

0.25 ts

pepper

0.75 dl

fløte

Slik gjør du det:

1. Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm. 2. Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten. 3. Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften. 4. Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper. 5. Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden. Serveres med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.

Kanskje disse også frister?