Sodd fra Nord-Trøndelag -
Foto: Astrid Hals

Sodd fra Nord-Trøndelag

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm. 2. Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten. 3. Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften. 4. Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper. 5. Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden. Serveres med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?