Allergivennlig krokan

Allergivennlig krokan

Krokan er vanligvis laget på mandler, smør og sukker, Her får du en versjon fri for mandler og smør, men med den samme gode smaken!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
10 minutter

Ingredienser

1 porsjon

4 ss

Solsikkekjerner, hakket

4 ss

sukker

1 ss

Smøremyk rapskokos

1 dæsj

flaksalt

Slik gjør du det:

Grovhakk solsikkekjerner og rist dem i tørr panne.
Smelt Smøremyk rapskokos på middels varme i en stekepanne, og når det akkurat har smeltet har du over sukkeret.
Rør det hele godt sammen med en tresleiv og sett eventuelt opp varmen litt.
Rør godt hele tiden til det karamelliserer seg og blir brunt.
Hell massen over på en bakepapirkledd plate og avkjøl.
Knekk det opp i småbiter før servering.