Sommerbuffet -

Sommerbuffet

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Focaccia: Løs gjæren opp i lunkent vann ( tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet). Tilsett honning, ½ dl olivenolje, mel og salt. Elt godt, deigen skal ha konsistens som en tykk grøt. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min til dobbel størrelse. Fordel deigen over i en bakepapirkledt langpanne. Klapp deigen til den dekker langpannen. Dekk med klede lelr plastfilm og sett til heving 40-50 min. Hell overolivenolje, lag huller i deigen med fingertuppenene og dryss over litt flaksalt. Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 oC i ca 30min Legg over fersk rosmarin når det gjenstår 6-7 min av steketiden. Avkjøl på rist. Spekematsnacks: Tynne skiver av god spekeskinke surres rundt tuppen av grissini (kjøpes i butikken, lange fingertykke italienske sprø brød/ kjeks). Kjøttboller: Hjemmelagede eller ferdigkjøpte kjøttboller som stekes i panne med litt olje, finhakket løk, hvitløk, ev chili , urtekrydder og chilisaus. Tomatsalat med mozzarella og frisk basilikum: Del tomatene i skiver og legg lagvis med mozzarella i skiver, finhakket sjalottløk og frisk basilikum. Krydre med salt og pepper og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Lime- og basilikummarinert røkelaks: Skjær laksen i strimler og legg i en bolle. Tilsett finhakkede urter, saft av lime og olivenolje. Vend lett sammen og la laksen stå og trekke smak med romtemperatur i ca 30 min før servering. Lages den dagen før sett den kaldt i kjøleskapet. Vannmelon med spekeskinke: Skjær vannmelon i små trekanter. Fest en skive spekeskinke rundt. Ost og frukt: Træ ost i treninger og frukt/ jorbær på cocktailpinner. Dessert: Jordbær med innkokt balsamicoeddik og en klikk mascarpone (italiensk kremost) eller kremost naturell, smaksatt med skall og saft av lime eller sitron og litt melis/sukker.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.