Sommerens saftigste jordbærkake

Sommerens saftigste jordbærkake

Ingen sommerfest uten en skikkelig jordbærkake med luftig krem og hauger med saftige, solmodne jordbær!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
Kake

Ingredienser

8 porsjoner

5 stk

egg

200 g

sukker

200 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

Jordbærkrem

400 g

jordbær

Pynt

500 g

jordbær

Slik gjør du det:

Start med jordbærkremen. Ha jordbærene i en kjele og gi dem et raskt oppkok. Mos dem til en jevn puré enten med en stavmikser eller i en blender.
Varm fløten til kokepunktet. Imens hakker du opp den hvite sjokoladen og har i en bolle. Så snart fløten er varm nok, heller du både den og den fremdeles varme jordbærsausen over sjokoladen. Rør det forsiktig sammen til alt er godt blandet. La det avkjøles før du setter bollen i kjøleskapet til neste dag.
Husker du det, kan du gjerne ta eggene til sukkerbrødet ut av kjøleskapet en stund før du setter i gang med bakingen, slik at de rekker å bli romtempererte. Da tar de opp enda mer luft.
Sett på stekeovnen på 200 grader og smøe en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen.
Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis, ca. 5 minutter. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen. Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader. Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en kakepinne midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig. Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.
Del kakebunnen i 3 like lag og legg den nederste delen på et kakefat.
Pisk opp jordbærkremen din. Avhengig av hvor stor miksmaster du har, må du vurdere om du skal piske den i én eller to omganger. Fordel 1/3 av kremen på kakebunnen.
Skjær ca. 1/3 av jordbærene i tynne skiver og fordel halvparten av disse på jordbærkremen. Gjenta med de to resterende lagene med kakebunn, krem og bær. Resten av bærene fordeler du på toppen av kaken.
Pynt med myntebladene.