Sommerlig luksuskake - Ta en bit av denne luksuskaken, og du vil ikke angre. Her har du både mandelkake, kremfyll, bringebær, sjokolade og marsipan. Fordi du fortjener det!
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Sommerlig luksuskake

Ta en bit av denne luksuskaken, og du vil ikke angre. Her har du både mandelkake, kremfyll, bringebær, sjokolade og marsipan. Fordi du fortjener det!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Mandekake

3 stk egg

140 g sukker

150 g hvetemel

100 g mandler

25 g smør

Fyll

3 dl kremfløte

2 ss melis

300 g bringebær

Pynt

100 g kokesjokolade

2 ss kremfløte

300 g marsipan

Annonse

Slik gjør du det:

Skill eggene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk marengs. Pisk deretter inn eggeplommene.

Finmal mandlene i food processor. Bland med hvetemel og vend inn i deigen sammen med smeltet smør. Rør til deigen blir klumpfri.

Fordel mandeldeigen i to små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 15 minutter. Avkjøl kakene i formene. Løsne forsiktig fra formene og fjern bakepapiret.

Pisk kremfløten til krem sammen med melis. Fyll kaken med det meste av kremen og friske bringebær. Smør resten av kremen langs kanten av kaken. Kjevle ut marsipan og legg som et bånd rundt kaken.

Smelt kokesjokoladen med kremfløten (gjøres over vannbad eller i mikro). Smør sjokoladen over toppen av kaken. Pynt med bringebær. Sett kaken i kjøleskapet i 30 min slik at sjokoladen stivner.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.