Sommermuffins med jordbær og hvit sjokolade

Sommermuffins med jordbær og hvit sjokolade

Saftige og sommerlige muffins fulle av norske jordbær, og masse hvit sjokolade! Oppskriften er nok til ca. 15 store muffins.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Slik gjør du det:

Rens og skyll jordbærene, og kutt i mindre biter. Tørk såvidt av bærene med papir og sett til side.
Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og salt. Sikt sammen og sett til side.
I en stor bolle kremer du sammen romtemperert smør og begge typene sukker. Bruk en håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
Tilsett ett og ett egg, og deretter rømme, melk og vanilje.
Tilsett melblandingen til eggeblandingen i to omganger. Rør godt mellom hver gang.
Ha i jordbærbitene og halvparten av den hvite sjokoladen. Spar resten av sjokoladen til å strø på toppen før steking.
Spray et muffinsbrett for store muffins med bakespray og fordél rett i formen. Eventuelt kan du bruke papirformer.
Dryss litt sjokoladedråper eller hakket sjokolade over hver muffin før du setter dem i ovnen.
Stek muffinsene i 30-40 minutter, på 175 grader.
Avkjøl i ti minutter i formene, og vipp så ut på en rist.
Avkjøl helt på risten.
Muffinsene vil bli litt fastere ettersom de kjøles.
Server med vaniljeis, krem, ekstra hvit sjokolade eller som de er!