Sommerpai med vaniljekrem og jordbær - Vaniljekrem og jordbær smaker sommer! Jordbærgelé sammen med de søte jordbærene gjør at paien blir ekstra lekker å se på!
Foto: Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Sommerpai med vaniljekrem og jordbær

Vaniljekrem og jordbær smaker sommer! Jordbærgelé sammen med de søte jordbærene gjør at paien blir ekstra lekker å se på!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet med fingrene. Tilsett de øvrige ingrediensene og kna deigen raskt sammen.

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter) med litt høye kanter (3-4 cm). Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek i 5 min til, slik at også kantene på paibunnen har fått litt farge. Avkjøl bunnen til den er helt kald.

Smør vaniljekremen over paibunnen. Legg på rensede halve jordbær i pent mønster.

Løs opp gelépulveret i varmt vann. Avkjøl til geléen er seig og veldig tyktflytende, men ikke stivnet. Øs geléen forsiktig over jordbærene med en spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.

Oppskrift:

Detsoteliv.no

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.