Sopp-croissanter og butterdeigskurver fylt med dillstuet sopp

Sopp-croissanter og butterdeigskurver fylt med dillstuet sopp

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Sopp-croissanter av butterdeig

100 g

sopp

2 ss

smør

0.5 dl

fløte

1 stk

egg

Butterdeigskister med soppstuing

250 g

sopp

2 ss

smør

1.5 dl

fløte

Slik gjør du det:

Oppskrift: Else og Bjørn Wiborg, "Sopp på menyen" Sopp-croissanter av butterdeig: Tin butterdeigplatene. Finhakk sopp og stek i smør til soppen får farge og kraften har kokt inn. Tilsett fløte og vin og kok inn til en fyldig stuing. Smak til med salt og pepper. Pisk lett sammen egg og melk eller vann. Del butterdeigplatene på diagonalen slik at hver plate blir en trekant. Kjevle trekantene til de blir halvparten så tykke. Pensle hele trekanten med sammenpisket egg. Legg en haug soppstuing på den brede enden av trekanten, brett deigen over og rull sammen mot den smaleste enden av trekanten. Legg på smurt eller bakepapirkledt stekebrett. Pensle med sammenpisket egg og stek i varm stekeovn 200 oC på midterste rille til croissantene er gyllenbrune. Server som egen rett for eksempel med salat eller til en smakfull suppe. Butterdeigskister med soppstuing: Legg butterdeigsplatene enkeltvis på kjøkkenbenken. Ta så lite som mulig i dem. Del hver plate i 3 eller 4. Legg på bakepapirkledt stekebrett. Bruk en liten skarp kniv og riss en tynn strek 5-10 mm innenfor ytterkanten. Ikke skjær for dypt, bare et lite riss. Pensle med sammenpisket egg. Stek som beskrevet på pakken. Avkjøl på rist. Bruk en skarp spiss kniv og ta ut lokket som ble risset inn før steking. Legg lokket tilside, fyll med soppstuing og legg lokket på og pynt med grønt. Rens og skjær soppen i biter. Stek i panne til fuktigheten er borte, tilsett smør og stek videre i ca 5 min. Dryss over mel, rør om og spe med buljongen. Kok opp og la trekke i 5-6 min. Rør inn sennep og fløte. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og finhakket dill rett før servering. Fyll i butterdeigkistene. Kan eventuelt tilsettes rensede reker rett før servering.

Kanskje disse også frister?