Sopprisotto med selleri og epler - Lag en deilig, kremete risotto og server den med ovnsbakte rødbeter til.
Foto: Linnea Press

Sopprisotto med selleri og epler

Lag en deilig, kremete risotto og server den med ovnsbakte rødbeter til.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell og hakk løk og selleri. Fres grønnsakene i smør i en gryte uten at de får farge. Rør inn risen og la alt frese til riskornene blir blanke. Tilsett fond/buljong og vin og la det koke inn. Hell på så mye vann at risen dekkes, og la væsken koke inn. Fortsett å koke risottoen på denne måten: Spe med væske, og la det koke inn før du tilsetter mer. Rør jevnt i risen. Kok til risen er myk, i ca. 20 minutter. Stek soppen i smør til all væske har kokt inn, strø på salt og pepper. Skyll eplet og skjær det i små biter. Ha sopp, eple og ost i risottoen. La retten hvile under lokk i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper, og spe eventuelt med litt mer vann, risottoen skal være kremaktig. Ha sopp, eple og ost i risottoen. La retten hvile under lokk i 3 Ovnsbakte rødbeter: Steking. i ovn ved 225 grader i ca. 30 minutter. Vask og skrell rødbetene og skjær dem i biter. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir og ha på olje og timian. Stek rødbetene midt i ovnen til de er myke, ca. 30 minutter. Rør om av og til. Strø på salt når de er ferdige.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?