Spagetti amatriciana - Den aller beste pastasausen. Bruk gjerne halv mengde pancetta om det er ønskelig med en slankere og rimeligere saus.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Spagetti amatriciana

Den aller beste pastasausen. Bruk gjerne halv mengde pancetta om det er ønskelig med en slankere og rimeligere saus.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å lage tomatsausen: Varm oljen i en kasserolle over middels varme. Svett hvitløk og løk blankt. Tilsett timian, og svett videre i 5 minutter. Tilsett sukker, rødvinseddik, så tomater, og la putre i omkring 15-20 minutter. Smak til med salt.

Skjær pancettaen i skiver. Skjær hvitløk og rødløk i skiver.Stek pancetta på middelslav varme til en god del av fettet får sevet ut.Ta ut pancetta. Tilsett rødløk sammen med litt olivenolje. Stek blankt i et par-tre minutter, tilsett hvitløk, einebær og chili siste minuttet.

Tilsett pancetta igjen og øk varmen. Stek gyllent. Smak til med salt og pepper.Tilsett tomatsausen du laget i begynnelsen. Kok opp og la småputre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Kok pastaen al dente i godt saltet vann, og la renne av. Hell den kokte pastaen i tilbake i kasserollen, og tilsett pastasausen. Bland det godt sammen over varmen. Rør i hakket persille.

Server med nyrevet pecorino eller parmesan.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Hjemmelaget pasta