Spagetti amatriciana

Spagetti amatriciana

Den aller beste pastasausen. Bruk gjerne halv mengde pancetta om det er ønskelig med en slankere og rimeligere saus.

Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
Pasta

Slik gjør du det:

Start med å lage tomatsausen: Varm oljen i en kasserolle over middels varme. Svett hvitløk og løk blankt. Tilsett timian, og svett videre i 5 minutter. Tilsett sukker, rødvinseddik, så tomater, og la putre i omkring 15-20 minutter. Smak til med salt.
Skjær pancettaen i skiver. Skjær hvitløk og rødløk i skiver.Stek pancetta på middelslav varme til en god del av fettet får sevet ut.Ta ut pancetta. Tilsett rødløk sammen med litt olivenolje. Stek blankt i et par-tre minutter, tilsett hvitløk, einebær og chili siste minuttet.
Tilsett pancetta igjen og øk varmen. Stek gyllent. Smak til med salt og pepper.Tilsett tomatsausen du laget i begynnelsen. Kok opp og la småputre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Kok pastaen al dente i godt saltet vann, og la renne av. Hell den kokte pastaen i tilbake i kasserollen, og tilsett pastasausen. Bland det godt sammen over varmen. Rør i hakket persille.
Server med nyrevet pecorino eller parmesan.

Kanskje disse også frister?