Spaghetti alla puttanesca - Om denne pastaretten kan knyttes til horene i Sør-Italia er uvisst. Den er ihvertfall skikkelig sterk og smaksrik.
Foto: Colourbox

Spaghetti alla puttanesca

Om denne pastaretten kan knyttes til horene i Sør-Italia er uvisst. Den er ihvertfall skikkelig sterk og smaksrik.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kok opp en kjele saltet vann til pastaen.

Sett en dyp stekepanne på middels varme og ha i olivenoljen.

Grovhakk hvitløk, ansjosfilet, oliven og kapers.

Ha hvitløken i stekpannen. Når den såvidt begynner å få farge, har du i ansjonsfiletene. Rør rundt til du ser ansjosen begynner å løse seg opp. Ha så i tørkede chiliflak, oliven og kapers.

Skru opp varmen litt og ha i tomatene.

Ha pastaen i kjelen med det kokende vannet, og kok den al dente etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, fortsetter tomatsausen å koke inn og blir mer konsentrert på smak.

Grovhakk bladpersillen.

Når pastaen er ferdig, har du den over i tomatsausen og vender godt rundt slik at sausen dekker all pastaen.

Fordel pastaen og sausen i dype tallerkener, og ha persillen på toppen.

Hva med ost? Man bruker vanligvis ikke å ha ost på en puttanesca; den er allerede så smaksrik i seg selv. Men vil du likevel ha ost, kan du rive litt parmesan eller pecorino over.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Pasta alla norma