Speilegg, omelett og eggerøre

Speilegg, omelett og eggerøre

Oppskrift av: Trond Moi

Ingredienser

1 porsjon

Slik gjør du det:

Det blir ikke noen omelett før man knuser et egg eller to. Det finnes 100 måter å tilberede egg på, men forskjellen er stor på hvordan man gjør det. Slik skal du steke et speilegg: Varm en panne med 3 ss smør til middels sterk varme, smøret skal ikke bli brunt. Knekk egget i pannen og stek det til eggehvitene stivner og bruk en skje til å øse smør over egget. Pynt med litt gressløk. Den perfekte omelett skal ikke være mer enn 30 sekunder i stekepannen og ikke røres i når den stekes. Knekk eggene i en bolle og visp dem godt sammen med salt og pepper. Varm en panne med olje til det ryker av oljen. Ha i sopp og skinke og la det frese i ca 10 sekund. Hell oppi eggemassen og snurr pannen rundt i små sirkler helt til eggemassen samler seg i midten av pannen. Legg osten i midten og sett pannen på høykant og gi omeletten en liten brett før du legger omeletten over på en tallerken. Pynt med litt gressløk. For å få en supersaftig eggerøre, gjør du som følger: Bland egg, fløte og salt og pepper. Tilsett 1 ss smør i små klumper. Varm en panne og ha i 2 ss smør. Hell over eggemassen og rør godt rundt til eggemassen begyner å stivne. Ha i gressløken og stopp stekingen før eggene stivner helt. Dette og smørklumpene i eggemassen er hemmeligheten bak eggerøren.

Kanskje disse også frister?