Spekepizza på grillen -
Foto: Astrid Hals

Spekepizza på grillen

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Pizzabunn: Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle. Hell i ca. halvparetn av vannet og oljen. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk. Lag deretter en rund ball, smør innsiden av bollen med olje og legg deigen i. Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse. Tomatsaus: Finhakk hvitløken og stek den forsiktig i olje i en gryte. Tilsett finhakket chilli, oregano, basilikum og hermetiske tomater. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med eddik, salt, pepper og sukker. Sausen holder seg godt i kjøleskapet minst en uke eller to. Sausen kan også fryses. Slik griller du pizza: Del den ferdighevede deigen i porsjonsbiter. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca. 3 mm tykke. Legg den rå pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til en del av grillen som ikke er fullt så varm. Smør utover et tynt lag med tomatsaus, ca. 3 ss, spar litt av kanten. Legg deretter på blåmuggost, spekeskinke og tomater i tynne skiver. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor mengde ingredienser på pizzaen, da den har tynn bunn og fort kan bli bløt. Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten semlter og begynner å boble. Legg over ruccolasalat rett før servering. Drypp gjerne noen få dråper olivenolje over.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?