Speket lårtunge av elg -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Speket lårtunge av elg

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Det kan være en fordel å fryse ned og tine opp lårtungen før den saltes og spekes. Legg lårtunga i et kar og dekk med grovsalt. Varm opp sirup og smør utover hele tunga. La den henge ev ligge kjølig i ca 5 døgn, avhengig av størrelsen. Kjenn på konsistensen etter hvert, den skal ikke være for hard og heller ikke for myk. Ferdig speket får den en fin burgunderfarget kjerne. Kan spises straks eller fryses ned. Server med flatbrød, rømme smakt til med rørte tyttebær eller tranebær og flatbrød.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Finnbiff
fav Tid: 45 min
Rådyr wallenberg