Spinat- og olivenpai

Spinat- og olivenpai

En grønn vegetarpai, som også kan spises sammen med spekemat.

Christopher Sjuve
60 minutter
Form og pai

Ingredienser

4 porsjoner

Paibunn:

  • 150 g

    smør
  • 3 dl

    hvetemel
  • 2 ss

    vann
  • Fyll:

  • 3 stk

    egg
  • 1 pk

    spinat, frisk, evt frossen
  • 1 beger

    lettrømme
  • 150 g

    parmesan
  • 6 fedd

    hvitløk, hakket
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 gl

    oliven, sorte
  • Slik gjør du det:

    Smuldre sammen smør/margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i minst 1 time. Trykk deigen ut i en paiform (ca 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek ved 230 °C i ca 15 minutter. Visp sammen eggene i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og slå det vekk. Bruker du frisk spinat, damp den i ca 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen. Stek paien videre ved 220 °C i ca 20 minutter.

    Kanskje disse også frister?