Spinat- og olivenpai
En grønn vegetarpai, som også kan spises sammen med spekemat.
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Paibunn:
150 g
smør3 dl
hvetemel2 ss
vannFyll:
3 stk
egg1 beger
lettrømme150 g
parmesan6 fedd
hvitløk, hakket0.5 ts
salt1 gl
oliven, sorteSlik gjør du det:
Smuldre sammen smør/margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap i minst 1 time. Trykk deigen ut i en paiform (ca 24 cm i diameter). Prikk paibunnen godt med en gaffel. Forstek ved 230 °C i ca 15 minutter. Visp sammen eggene i en bolle. Klem ut vannet fra den tinte spinaten og slå det vekk. Bruker du frisk spinat, damp den i ca 2 minutter i litt vann og la den renne godt av. Ha i spinat og de andre ingrediensene, og hell fyllet over i den forstekte paibunnen. Stek paien videre ved 220 °C i ca 20 minutter.