Sprøstekt sei med eple-chili-agurksalat servert med mungbønner

Sprøstekt sei med eple-chili-agurksalat servert med mungbønner

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Start med mungbønnene. Skyll godt av dem og la de renne godt av. Finhakk løk og surr den blank i olje, tilsett finhakket hvitløk og timian. La alt surre i olje i ca 30 sek, tilsett godt avrente bønner og buljong. Kok opp og la trekke i ca 30 min til bønnene er myke. Hell ev av overflødig kokevann. Rør inn smøret før servering. Smak til med salt og pepper. Rens og skjær epler, slangeagurk og løk i terninger og stek i smør i ca 2 min. Smak til med chilisaus og salt. Del fisken i porsjonsstykker og vend den i grov sammalt hvete tilsatt salt og pepper. Stek fisken i smør i en stekepanne i ca 2 min på hver side.

Kanskje disse også frister?