Sprøstekte torsketunger med remulade

Sprøstekte torsketunger med remulade

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Beregn 4-6 torsketunger pr person, avhengig av størrelse, og om det er til forrett eller hovedrett. Skyll, rens og tørk og torsketungene. Vend torsketungene i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i halvpisket egg og tilslutt i strøkavring. Brun torsketungene i klaret smør og la dem ettersteke ved svak varme i ca. 8 min eller friter i nøytral olje til de er sprø gyllne og gjennomkokte. Server med sitron, salat eller revet gulrot og remulade. Remulade bør lages i god tid før den skal serveres. Remulade Rens og finhakk sjalottløk, stangselleri og gulrot. Kok opp vann og hvitvinseddik, legg i grønnsakene og la koke i ca 1 min. Hell av væsken og avkjøl grønnsakene. Bland sammen majones, Dijonsennep, hakkede sylteagurk, hakkede kapers, hakket vårløk og estragon. Vend lett sammen og smak til med karri, sitron, salt, pepper og sukker.

Kanskje disse også frister?