Sprø nøttekake med sjokolade - Digg kake, som til og med er glutenfri!
Foto: Svein Brimi

Sprø nøttekake med sjokolade

Digg kake, som til og med er glutenfri!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mal hasselnøttene og bland med melis.

Visp eggehvitene stive og vend inn de malte nøttene.

Lag 3 sirkler på et bakepapir, ca. 18 cm i diameter og fordel røren jevnt ut i sirklene.

Stek bunnene i ovn ved 175° i ca. 15 min.

Avkjøl på stekebrettet. Når de er litt avkjølt løsner du bunnene fra papiret.

Kok opp 2 dl fløte.

Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle.

Hell den kokende fløten over og la det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør til du får en tykk sjokoladekrem.

Bre sjokoladekremen i tynt lag over bunnene.

Pisk fløten stiv og fordel den mellom hver bunn.

Topp kaken med krem, minttopper (eller annen sjokolade) og dryss over litt kakao.

Pynt med sitronmelisseblader.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?