Stekt breiflabb servert med grønne linser

Stekt breiflabb servert med grønne linser

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med linsene. Skyll linsene. Legg dem i en kasserolle med van eller kraft. Kok opp og la småkoke i 30-40 min, til linsene er møre, uten at de moser seg. Gulrot, sellerirot, løk og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min. Ikke rør for mye, da vil linsene raskt bli til mos. Vend inn smør og hakkede urter. Smak til med salt og pepper. Del fisken opp i porsjonsstykker og stek i olje ev tilsatt litt smør, 3-4 min på hver side. Dryss over salt og pepper. Fisken kan også bakes i stekeovn. Legg bakepapir på et stekebrett, hell over litt olje og dryss på litt flaksalt. Legg over fiskestykkene og hell litt olje over. Bak i varm stekeovn ved 200 ºC i 10-15 min, avhengig av hvor tykke stykkene er. Fisken skal være gjennomstekt, uten å bli tørr. Soyasmør: Brun smøret til det blir nøttebrunt uten å bli brent. La finhakket hvitløk, sjalottløk, ingefær surre med på slutten uten å bli brent. Bland inn soyasaus, og urter. Varm opp, sausen må ikke koke. Server breiflabben på en seng av linser og med soyasmøret rundt

Kanskje disse også frister?